Veel mensen kiezen ervoor een (tweede) woning te kopen op Tenerife. Dit komt veelal door het klimaat, de huizenprijzen en de omgeving.

Het aankoopproces van een huis op Tenerife kent echter wel een ander proces dan zoals wij dat in Nederland gewend zijn. Zo is de verkoper niet verplicht de verborgen gebreken te melden en koopt de koper het stuk grond, alles wat op die grond staat wordt er automatisch bij gekocht. In Spanje kan de grond echter van meerdere eigenaren zijn. Het is daarom verstandig vooral uit te zoeken wie de eigenaar is, dit staat in de eigendomsakte.

NIE

Voordat een huis kan worden gekocht moet de koper in het bezit zijn van een NIE nummer. Een NIE is een sociaal fiscaal nummer, vergelijkbaar met het Nederlandse Burgerservicenummer. Het kan een paar weken duren voordat dit nummer wordt toegestuurd, het is daarom verstandig dit nummer op tijd aan te vragen.

Het nummer kan in Tenerife op het volgende adres worden aangevraagd:

Oficina de Extranjeros en Santa Cruz de Tenerife
C/ La Marina, 20
38071 – Santa Cruz de Tenerife
Telefoon: 922 999 300 / 301 / 310
Fax: 922 283 248

Bij de aanvraag moeten de volgende zaken worden meegenomen:
  • Een ingevuld aanvraagformulier. Deze kan worden gedownload of worden afgehaald bij een politiebureau;
  • Twee kopietjes van dit ingevulde formulier;
  • Een geldig paspoort met een kopie hiervan.
Het kan verstandig zijn een aankoopmakelaar in te schakelen. Let er dan wel op dat deze aankoopmakelaar niet zowel aankoop- als verkoopmakelaar is. Dan behartigt hij immers dubbele belangen, hij wil dan namelijk de prijs niet te hoog laten zijn voor de kopende partij, maar ook niet te veel zakken voor de kopende partij.

Nederlandse makelaar op Tenerife

Op Tenerife woont een Nederlandse makelaar die uitsluitend aankoopmakelaar is. U kunt in contact komen met hem via de website aankoopmakelaar-tenerife.nl
 
 
© 2017 - Woning Tenerife - [contact]