Aangezien Tenerife van oorsprong vulkanisch is, zijn de stranden voornamelijk zwart van het zwarte zand, hoewel op sommige stranden wit zand is gestrooid, of witte stranden zijn aangelegd. De kust van Tenerife kan eigenlijk worden beschouwd als één groot strand, met voornamelijk steenstranden in het noorden, strandzanden in het zuiden en allemaal anders ten opzichte van elkaar. Voor het gebruiken van een zonnebed of parasol moet worden betaald.

Hieronder zijn enkele stranden uitgelicht:

Playa del Medano

Dit strand is een uitgestrekt strand, een van de beste stranden van Tenerife en ideaal voor windsurfers. Het strand hoort bij de plaats El Medano, vanaf hier hebt u uitzicht op de Montana Roja.
Dankzij de ligging waait er constant een aangename wind. Hierdoor zijn de wereldkampioenschappen windsurfen hier al meedere malen gehouden.

Playa de las Vistas

Dit strand is een van de langste en populairste stranden in het zuiden van het eiland. Het strand bestaat uit fijn goud zand en beschikt over alle benodigde faciliteiten zoals ligbedden, parasols en een cafetaria. Het strand ligt tussen Los Christianos en Las Americas. De zee is hier kalm en daardoor ideaal om in te zwemmen. Een hoogtepunt van dit strand is de fontein die zeewater de lucht in spuit. Het strand is schoon en veilig.

Playa del Socorro

Dit strand ligt ten westen van Puerto de la Cruz. Het is een strand met zwart zand en is ongeveer een kilometer lang. In de zomerweekenden worden er regelmatig films gekeken op grote projectieschermen en is het er overvol. In de winter kan men hier goed surfen.
In de winter kan hier goed gesurft worden. Een ander strand bij Puerto de la Cruz is Playa Jardin. Ook dit strand is ongeveer 1 kilometer land en erg populair in de zomermaanden.

Alle bovengenoemde stranden zijn aanbevolen door de organisatie Blue Flag.

Las Americas

Het strand Las Americas is gelegen aan de zuidwestkust en behoort tot Playa de las Americas. Dit strand is kunstmatig aangelegd en is een van de meest toeristische stranden. Mede hierdoor zijn er veel verkopers die toeristen producten proberen aan te smeren. Het strand beschikt over alle benodigde voorzieningen zoals ligstoelen, parasols, douches en toiletten.

Strand Los Cristianos

Het strand van Los Cristianos is zeer geschikt voor kinderen aangezien het strand heel geleidelijk afloopt in zee. Het strand ligt aan een baai, ter hoogte van het centrum. Er loopt een levendige promenade achter het strand, die door loopt tot aan Las Americas. Op het strand zijn ligbedden en parasols, douches toiletten en strandbewaking. Voor de kinderen zijn er tramplines, een speel- en klimtoestel en een luchtkussen.

Strand van La Arena

Het strand van La Arena is een mooi zwart lavastrand met palmbomen, een kleine baai en aan de kant diverse rotsen. Er kunnen ligbedden en parasols gehuurd worden. Aan het strand zijn diverse eetgelegenheden met terras. De zeebodem aan dit strand loopt behoorlijk snel af, houd daar dus rekening mee. Ook kan de branding soms sterk zijn.

Lago-strand

Het strand van Lago bestaat uit lavazand en de zeebodem is bedekt met rotsen. De bodem is zee loopt snel af. Het strand is gelegen aan een smalle baai en aan beide zijden omgeven door rotse. In zee ligt een betonplateau. Achter het strand ligt het openbare zoutwaterzwembad Ladgo. Vanaf dit zwembad is het strand niet bereikbaar. Het strand is niet het best verzorgde strand dat Tenerife kent.

Strand Los Gigantes

Het strand zelf is niet heel bijzonder (klein en met zwart lavastrand), maar de sfeer, de palmbomen en het uitzicht op de 600 meter hoge kliffen maken dit strand tot een bijzonder strand. Ook duikliefhebbers zijn hier aan het goede adres dankzij de diepe kloven en rotsen. Vanuit de haven van Los Gigantes kunnen boottochten worden gemaakt langs de kliffen of naar het strand van Masca.
 
 
© 2017 - Woning Tenerife - [contact]