Deze vulkaan is de hoogste vulkaan van Europa. De vulkaan bereikt een diepte van 7000 meter onder water en een hoogte van 3718 meter boven water. De top van de vulkaan is te bereiken met de benenwagen of met een kabelbaan (iets onder de top). De kabelbaan is echter niet altijd open gezien de hevige wind die soms waait rondom de Teide.

De vulkaan en het omringende gebied is 18900 ha groot en draagt de naam Parque Nacional del Teide. Dit gebied is sinds 2007 opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De vlakte rondom de vulkaan El Teide is ontstaan door het exploderen van de vulkaan. De gemiddelde hoogte van deze Caldera is zo'n 2000 a 2200 meter boven zeeniveau. Deze caldera wordt beschermd door hoge en scherpe bergranden door kleine kraters door oudere vulkanen. De vlakte staat ook wel bekend als maanlandschap.

De vulkaan Pico del Teide wordt beschouwd als een van de mooiste vulkanen ter wereld. Op de top van deze berg hebt u een prachtig uitzicht over Tenerife. Vanaf deze top kunt u drie kanten op:
  1. Naar links, richting uitkijkpunt Pico Viejo. Vanaf hier hebt u uitzicht op de vulkaan Pico Viejo en het zuiden van Tenerife.
  2. Naar rechts, richting uitkijkpunt La Foraleza. Vanaf hier hebt u uitzicht op het noorden van Tenerife.
  3. De laatste optie is het bewandelen van de krater. Hier hebt u echter wel toestemming voor nodig. Deze kan worden opgehaald bij Oficina del Parque Nacional.
 
 
© 2017 - Woning Tenerife - [contact]