Tenerife is een eiland met een rijke geschiedenis waardoor er vandaag de dag nog veel interessante bezienswaardigheden zijn.

Nationaal park El Teide

De Pico del Teide ligt in de krater van een andere vulkaan, de caldera krater. De vulkaan bereikt een diepte van 7000 meter onder water. De top van de vulkaan ligt op 3718 meter hoogte. Deze top is te bereiken met een kabelbaan hoewel die niet altijd open is vanwege de wind. De kabelbaan brengt bezoekers in acht minuten naar de bergtop. De vulkaan is de hoogste vulkaan van Europa en wordt beschouwt als een van de mooiste vulkanen ter wereld.

Het Nationaal park El Teide is 13.571 ha groot en sinds 2007 opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De vlakte rondom de Pico del Teide is ontstaan door het exploderen van de vulkaan, dat wat nu de Caldera is. Deze caldera ligt zo'n 2000 a 2200 meter boven zeeniveau. In het zuiden van het park liggen zandige vlaktes (canadas) met verweerde rotsen en hoge wanden. In het midden liggen versteend rivieren van gestold lava.

Het is mogelijk met een excursie per bus naar het park te gaan. Het is ook mogelijk zelf per auto het park in te gaan, de rit kan u echter wel enige tijd in beslag nemen, de wegen zijn bochtig en steil. Het uitzicht vanuit verschillende punten is echter indrukwekkend en zeker de moeite waard. De temperatuur op de top van de berg is gemiddeld slechts 2 °C, ook wanneer het aan de voet van de berg 30 °C warmer is, houdt daar dus rekening mee.

Piramides van Güimar

In het plaatsje Güimar aan de oostkust van Tenerife liggen de piramides van Güimar. Er zijn vandaag de dag nog zes piramides te bewonderen. Het verhaal gaat dat de piramides door boeren zijn gevormd door de stenen die zij tijdens het ploegen vonden naast hun veld op te stapelen. Volgens oude afbeeldingen wordt duidelijk dat er vroeger op de Canarische Eilanden veel dergelijke piramides bestonden. De meeste piramides zouden zijn gebouwd halverwege de 19e eeuw. Deze piramides worden bestudeerd door wetenschappers vanuit de hele wereld.

Het Loro Parque

Dit tropische park huisvest vele soorten zoogdieren en vogels tussen prachtige planten en bomen. Het park heeft het grootste dolfinarium van Europa, de grootste collectie papegaaien van de wereld en een zo natuurlijk mogelijk nagebootst pinguïnhuis.

Icod de los Vinos

Dit is hét wijndorp van Tenerife. Het stadje ligt in het noorden van het eiland in het midden van een vruchtbare wijnstreek. Deze plaats heeft een mooi centrum waarin het lijkt alsof u terug gaat in de tijd. In dit plaatsje staat tevens de grootste drakenbloedboom van de eilandengroep. Het plaatsje is 96 km² groot en in 2009 telde de plaats 24.024 inwoners.

De basiliek in Candelaria

In het plaatsje Candelaria staat de basiliek 'Nuestra Señora de la Candelaria' (Koninklijke Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Candelaria) die wordt beschouwd als heiligste plaats op Tenerife. Achter de basiliek vlakbij de zee is een kleine grot, de grot van San Blas. De Guanchen hadden hier hun Madonna geplaatst. Afgezien van het madonna beeld is het interieur bezienswaardig dankzij de muurschilderingen. De sculputeren van de negen koningen van Tenerife zijn gelegen naast de basiliek, in de Plaza de la Patrona de Canarias. Naast de basiliek ligt het klooster van de Domincaanse religieuze orde. De basiliek is dagelijks geopend van 7.30 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur.

De kloof van Masca

Een wandeling door de kloof van Masca is een indrukwekkende ervaring. Een meer dan drie uur durende wandeling brengt u van het dorp naar zee waar een boot op u wacht die u naar Los Gigantes brengt. De wandeling is een afdaling met een hoogteverschil van 600 meter. Een mooie wandeling met bijzondere flora en kliffen.

Zorg voor goede schoenen en voldoende drinken. De wandeling is af te raden bij vochtig weer.

De kliffen van het Teno gebergte (Acantilados de Teno)

De kliffen van Los Gigantes zijn indrukwekkende kliffen die wel 500 meter boven het zeewater uitsteken. Hier kan uitstekend worden gedoken dankzij de diepe kloven en rotsen maar ook vanaf de kant is het uitzicht meer dan de moeite waard. Een boottocht kan worden gecombineerd met een wandeling door de kloof van Masca.

Dolfijnen en walvissen spotten

Tenerife is het ideale eiland voor het spotten van dolfijnen en walvissen. Er zijn rondom dit eiland wel 27 soorten te zien. Met verschillende boten kunnen de dolfijnen worden gespot. De Royal Delfon bijvoorbeeld, is een moderne catamaran met een glazen bodem zodat toeristen optimaal kunnen genieten van de dolfijnen en walvissen. Ook zijn er boten waarbij het spotten van dolfijnen kan worden gecombineerd met snorkelen en zwemmen in een baai.

Jungle Park Las Águilas

Dit dierenpark is de grootste van Tenerife. De naam is goed gekozen omdat bezoekers zich door een nagebouwde jungle moeten 'worstelen' om van dierverblijf naar dierverlijf te komen. In het dierenpark zijn bijzondere vogelshows en papegaaishows. Het park is ruim opgezet en oogt rustig door de vele palmbomen en loopbruggen. Het park is hoog in de bergen gelegen, de bus brengt u er gratis naar toe.

Kameel rijden

In het Camel Park in Los Christianos is het mogelijk een tocht te maken op een kameel. Naast kamelen heeft het park een kinderboerdeij en een tuinrestaurant met gerechten uit de Canarische keuken.

Santa Cruz

Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife en tevens de hoofdstad van de provincie 'Santa Cruz de Tenerife'. De haven in Santa Cruz is voor het eiland erg belangrijk. Vanaf hier gaan boten naar de overige eilanden en worden producten naar en via Europa geëxporteerd zoals bananen, tabak en groenten. U kunt meer lezen over Santa Cruz op de pagina 'steden'.

La Laguna

Dit is de voormalige hoofdstad van het eiland en zeker een bezoekje waard. In deze stad is het culturele en religieuze hart van Tenerife te vinden. Zo heeft de stad veel architectonische hoogtepunten zoals traditionele huizen uit de 17e en 18e eeuw, paleizen, kerken en kathedralen. In 1999 is de stad opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
 
 
© 2017 - Woning Tenerife - [contact]