Tenerife is vanuit verschillende Nederlandse luchthavens te bereiken. Niet alleen vanuit Schiphol, maar bijvoorbeeld ook vanuit Groningen, Eindhoven en Maastricht.

De meeste vluchten komen aan op het vliegveld Tenerife Sur (Tenerife Zuid, voormalig Reina Sofia). De overige 10% komt aan in het noorden van Tenerife, op Tenerife Nord. De vliegtijd van Nederland naar Spanje bedraagt ongeveer 4 tot 4,5 uur.

Het is echter ook mogelijk met de boot te komen vanuit bijvoorbeeld Cadiz (Zuid-West Spanje). De reistijd bedraagt dan ongeveer 35-40 uur. Ook kan worden gevaren vanaf Faro (Portugal) naar Tenerife.

Vanuit alle andere eilanden is het mogelijk Tenerife te bereiken, per boot of met het vliegtuig. De vluchten duren met het vliegtuig ongeveer 30 tot 50 minuten.

De reistijd per eiland naar Tenerife:
  • Vanuit Gran Canaria bedraagt de reistijd 1,5 tot 3 uur
  • Vanuit La Palma bedraagt de reistijd 7 tot 8 uur
  • Vanuit La Gomera bedraagt de reistijd ongeveer 4 uur
  • Vanuit El Hierro bedraagt de reistijd ongeveer 8 uur

Reizen in Tenerife

Vaak is het mogelijk met de bus vanuit het vliegveld naar het hotel gebracht te worden. Het bus netwerk in Tenerife is goed en wordt onderhouden door Transportes Interurbanos de Tenerife (TITSA). De bussen rijden van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Taxi

Taxi's zijn relatief goedkoop op Tenerife en daarom ook een ideaal vervoermiddel. Spreek bij grote afstanden een prijs af.

Auto huren

Een auto huren op Tenerife is niet heel prijzig. De verschillen in verhuurbedrijven kunnen echter wel hoog zijn dus vergelijk vooraf de prijzen inclusief de verzekeringen. Brandstof is op Tenerife goedkoper dan in Nederland, het wegennet is goed en goed onderhouden. Let wel op: sommige wegen zijn er smal, bochtig en/of stijl.
 
 
© 2017 - Woning Tenerife - [contact]